De Child'Space methode

 

De bewegingen en spelsuggesties betrekken alle zintuigen en stimuleren vaardigheden als communicatie en concentratie evenzeer als grijpen, steunen, omrollen of tijgeren. Door de doelgerichte prikkeling van alle zintuigen leert je kind prikkels makkelijker te verwerken en te integreren. Belangrijk is het ‘sensorische bad’ waarin je kind zijn dagelijkse portie zintuiglijke huidprikkeling krijgt. Hierdoor gaat hij zichzelf beter waarnemen en kan zo makkelijker bewegingsimpulsen tot uitvoer brengen.

Je kunt de Child’Space in groepslessen volgen en in individuele lessen. Daarnaast bied ik me aan als beweegcoach voor crèches en kinderdagverblijven. Daarbij leer ik de crècheleidsters bewuster te kijken naar wat de baby’s nodig hebben voor hun ontwikkeling en wat je daarbij als extra ondersteuning kunt bieden.

IN KLEINE GROEPJES:

 

Groepslessen

 

Child'Space groeplessen

Belangrijkste basis voor de lessen is steeds het Baby-ABC: Aanraken, Bewegen en Communiceren. Je kind helpen een betere verbinding met zichzelf te maken is het eerste doel. Daardoor wordt je kind blijer, tevredener en meer ondernemend en volgt de rest eigenlijk vanzelf.

Ik werk altijd bij voorkeur in kleine groepjes. Een groepsles bestaat maximaal uit zes ouders en/of ouderparen en hun kinderen. Op deze manier krijgt iedereen genoeg aandacht, terwijl je toch het voordeel van de sociale interactie en gezelligheid hebt.

Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig en je hoeft niets mee te nemen, behalve wat je voor de verzorging van je kind nodig hebt. Het is wel prettig als jijzelf en je kind makkelijk zittende kleding aan hebben waarin je vrij kunt bewegen.

De eerstvolgende lessenserie vindt plaats op woensdagmorgen in het Feldenkraiscentrum in de wijk Lombok. Elke lessenserie bestaat uit 6 wekelijkse lessen steeds rond een ander thema. De lessen duren een uur. De eerste les is gratis ter kennismaking. Natuurlijk hoop ik dat het je zo bevalt dat je ook de andere lessen wilt volgen. Op het formulier kun je je voorkeur opgeven.

De groepslessen zijn verdeeld in 2 verschillende leeftijds- en ontwikkelingscategorieën:

0-3 maanden:
In de groep voor de jongste kinderen leer je hoe je met aanraking en beweging de ontwikkeling van je kindje kunt ondersteunen. In deze leeftijdsfase kan Child’Space ondersteunen in een meer symmetrische ontwikkeling, voeden makkelijker maken, krampjes verminderen en het op de buik liggen gemakkelijker maken. Ook krijg je een aantal manieren aangereikt om je huilende baby te kalmeren en te troosten. Zingen en praten tegen je kind is daar een belangrijk onderdeel van. Je krijgt als ouder meer zelfvertrouwen in de omgang met je kindje en de band tussen jullie wordt sterker. Je ondersteunt je baby met het verkennen en -uitproberen van nieuwe bewegingen, zoals voorwerpen volgen met de -ogen, naar dingen grijpen en omrollen naar de buik en terug.

3-7 maanden:
Eigenlijk is deze groep een organische voortzetten van de eerste groep, waarbij we meegroeien met de grotere capaciteiten van je kind. Dus ook hier aanraking en beweging en zang om met je kindje te communiceren, te spelen en het te stimuleren. We werken op een speelse manier met de bewegingen die de fundering vormen voor de verdere ontwikkeling. Thema’s zijn ook hier de symmetrische ontwikkeling en comfort in het op de buik spelen. Verder bewegingen die het omrollen en het tijgeren helpen ontwikkelen tot gemakkelijk en behendig.

Alle groepslessen worden gegeven in het Feldenkraiscentrum Utrecht aan de 1e Atjehstraat 2 te Utrecht. Een pakket van 6 lessen kost €75,-. De eerste les is te zien als proefles.

De lessen worden op dit moment niet in groepsverband gegeven. Wilt u wel op de hoogte blijven, vul dan uw gegevens hieronder in of stuur een email aan feldenkraiscentrumutrecht@lombok.nl

 

Wil je eerst eens kijken hoe een groepsles gaat? Dat kan!

Regelmatig geef ik speciale gratis kennismakingslessen, waarbij jij en je kindje kunnen ervaren hoe Child’Space werkt.

* indicates required

Kies de groep die bij het kindje hoort


Wil je eerst eens kijken hoe een groepsles gaat? Dat kan!

Regelmatig geef ik speciale gratis kennismakingslessen, waarbij jij en je kindje kunnen ervaren hoe Child’Space werkt.

VOOR WAT EXTRA AANDACHT:

 

Individueel

 

Child'Space individuele lessenAls je kindje een moeilijke start heeft gehad, als je kindje wat extra aandacht nodig heeft, of als je merkt dat hij liever wat meer rust om zich heen heeft, dan zijn individuele sessies iets voor jullie. Samen bekijken we waar je kindje is in de ontwikkeling, wat hij goed doet en wat ondersteuning nodig heeft.

Tijdens de individuele sessies hebben we alle tijd voor jouw kind en kunnen we precies in zijn/haar tempo oefeningen doen en observeren wat er gebeurt.

Je komt als ouder(s) samen met je kind. (Tweeling)broertjes of –zusjes tot en met 2 jaar mogen ook gewoon meekomen.

Een individuele sessie duurt 45 minuten.

Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig en hoeft niets mee te nemen. Het is wel prettig als jijzelf en je kind makkelijk zittende kleding aan hebben waarin je vrij kunt bewegen.

ACTIEVE ONDERSTEUNING:

 

Crèche en kinderdagverblijf

 

Ook medewerkers van crèches en kinderdagverblijven kunnen Child’Space gebruiken in hun werk. Met de handvatten die je krijgt, kun je de jongste groep van 0 tot 2 jaar actief ondersteunen in hun ontwikkeling op motorisch, sociaal en intellectueel gebied. Je leert met andere ogen kijken naar de ontwikkeling van de kinderen. Zo merk je sneller of die het juiste pad volgt, of dat een kind wat extra hulp en ondersteuning nodig heeft. Het is een goede aanvulling op de kennis en ervaring van het personeel.

Voor kinderdagverblijven en crèches bied ik een programma van 6 keer een uur. Deze sessies worden gegeven in de instelling zelf, zodat we meteen aan de slag kunnen binnen de dagelijkse praktijk.