Over Child'Space

 

Child’Space is ontwikkeld door Chava Shelhav. Zij heeft tientallen jaren ervaring in haar werk met Feldenkrais, onder andere met baby’s en jonge kinderen. Op basis van deze ervaring heeft ze Child’Space ontwikkeld voor baby’s en kinderen tot twee jaar. Child’Space Utrecht is in 1990 opgericht door Tjitske de Boer en is ontstaan vanuit het Feldenkraiscentrum Utrecht.

Alle ontwikkelingen die een kind in de eerste twee jaar doormaakt, zijn cruciaal als basis voor het functioneren als volwassene. De groei op lichamelijk, motorisch, emotioneel, sociaal en intellectueel gebied vormt een verweven geheel. Met Child’Space gebruiken we beweging, aanraking, communicatie, zang, ritme en spel om al deze gebieden te stimuleren. Zo ondersteunen we de baby in zijn gehele ontwikkeling.

 

Child'Space Chava Shelhav methode

 

Child’Space is geschikt voor baby’s die zich normaal ontwikkelen, maar ook voor baby’s en ook oudere kinderen die extra aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kinderen met een slechte start, te vroeg geboren kinderen of kinderen die in een ontwikkelingsstadium zijn blijven steken.

Niet alleen de baby’s hebben veel baat bij Child’Space. Ook jij als ouder ontwikkelt mee! Je leert hoe je je kindje optimaal ondersteunt in zijn ontwikkeling door middel van beweging en aanraking. Je krijgt zelfvertrouwen en plezier in het omgaan met je baby. Ik laat je daarbij de juiste balans zien tussen helpen en zelf laten doen. Want je kindje leert ontzettend veel door gewoon dingen uit te proberen. Te veel helpen zou dat leren dan alleen maar belemmeren.

In mijn aanpak staan het BREIN-stappenplan en het Baby-ABC centraal:

BREIN-stappenplan

Het BREIN-stappenplan helpt je aanvoelen dat het goed gaat met je baby. Het leert jou de ontwikkeling van je kind begrijpen en je leert hoe jij hem/haar hierbij kunt begeleiden. De instrumenten waarmee we werken, vormen samen het Baby-ABC.

BREIN
staat voor:

  • Bewegen
  • Ritme in klank, zang, tellen en tappen
  • Empathie en andere stimulerende Emoties                         
  • Integratie van alle sensoren en zintuigen
  • Nieuwsgierigheid en intentie

In mijn blog Baby’s brein leg ik uitgebreider uit waarom ‘brein’!

De middelen daarvoor is het Baby-ABC

  • Aanraking
  • Beweging
  • Communicatie

Ook over het Baby-ABC schrijf ik binnenkort een blog.

 

Gun jij je kind het beste wat je het kunt bieden? Lees dan het gratis ebook: Gelukkige baby's, gelukkige ouders!

 
Begin met het gratis ebook